Top 5 kweken en oogsten: 3. zelf kruiden drogen

Top 5 kweken en oogsten: 3. zelf kruiden drogen

Je hebt niet veel ruimte nodig om zelf verse kruiden te kweken. Gewoon in een pot op het terras of balkon of in je vierkante meter moestuin natuurlijk. Een plekje in de zon en regelmatig water geven, dat is alles wat ze nodig hebben.

 

Oogsten

Als je kruiden lekker groeien, knip ze dan af zodat je straks ook nog kunt genieten van hun geuren en smaken. Knip de jonge toppen af, bind ze tot bosjes met touw en hang ze ondersteboven op een droge, luchtige plek uit de zon. Beste droogplek: onder een veranda, terrrasoverkapping of in de schuur. Wacht ongeveer 1 tot 4 weken. Wil je niet zo lang wachten? Droog de kruiden dan op 60 graden in de oven met de deur op een kiertje totdat ze kruimelig worden (ongeveer 1 tot 4 uur).

Gedroogde kruiden zijn geschikt voor in je thee, voor een heerlijk ontspannen bad en natuurlijk ook om te verwerken in diverse gerechten.
 

Bewaartips

• Bewaar droge kruiden luchtdicht in een blik of weckpot. Liefst in het donker.
• Gedroogde kruiden houden zeker een half jaar hun smaak, hierna neemt de kracht af en is het tijd voor een nieuwe oogst.

Bezoek de webshop