Top 5 kweken en oogsten: 5. buiten eten van eigen kweek!

Top 5 kweken en oogsten: 5. buiten eten van eigen kweek!

Als het werk in de tuin is gedaan, wordt het hoog tijd om heerlijk samen

buiten te eten. Samen harken en vorken dus! Alles voor een heerlijke maaltijd die buiten is gekweekt en bereid. Enjoy!

 

Saladebuffet

Wat is er leuker dan je eigen, altijd verse saladebuffet? Kweek je salade in potten of in een moestuinbak. Gebruik hierbij special moestuingrond, dan groeien je groenten  het beste. Kies een aantal soorten sla zols: ijsbergsla, eikenbladsla, lollo rosso, veldsla en pluksla. Als je daarnaast ook nog rucola, roodlof en kruiden (zoals peterselie en bieslook) kweekt, kun je straks een complete gemengde salade oogsten uit eigen tuin. Je kunt je salade zelf zaaien maar kant en klare plantjes kopen kan ook. Van rucola en pluksla kun je blijven oogsten, knip wat er nodig is en laat de plant dan weer verder groeien voor je volgende bezoek aan het saladebuffet.

 

Kruidenhoek

Altijd verse kruiden binnen handbereik, dat is toch fantastisch? Kies jouw persoonlijke favorieten en kweek ze in potten op je terras of balkon of plant ze direct in de tuin. Van frisse muntblaadjes zet je verse muntthee. Met maggi, bieslook, selderie en peterselie uit eigen tuin smaakt je soep nog lekkerder. En met basilcum, marjolein, tijm en rozemarijn worden je pizza’s en Italiaanse salades om te smullen. Maak een speciale Italiaanse kruidenhoek in je moestuin. Kies een zonnige plek een maak een rond, halfrond of vierkant plantvak. Verdeel dat met straatklinkers in vier/acht taartpunten of vierkanten. Plant in ieder vak een kruidensoort. Oregano, marjolein, salie en basilicim horen o.a. thuis in de Italiaanse keuken. Is er nog plek over? Plant of zaai dan nog wat mediterrane groenten zoals artisjok, tomaat of courgette.

 

Kweek smakelijk!

Bezoek de webshop