Top 5 kweken en oogsten: 1. groente kweken kan overal!

Top 5 kweken en oogsten: 1. groente kweken kan overal!

Het is nu de perfecte tijd om zelf te gaan kweken. Creëer je eigen mini-moestuin op je terras/balkon of in je tuin! Zo draag je bij aan het vergroenen van je eigen omgeving. Kom nu naar ons tuincentrum, we hebben een ruime keuze aan kruiden, groenten en fruitplanten. Start eenvoudig met snackgroenten zoals de plukpaprika, mini-komkommer en pluktomaat. Deze planten zijn al kant en klaar en je kunt meteen starten met oogsten. Het komende tuinseizoen kun je er van blijven oogsten. Combineer ze samen met je favoriete kruiden en wat sla en je oogst zo een kraakverse salade uit eigen tuin.

 

Zelf gekweekt

Je eigen groente kweken is populairder dan ooit. Want groente die je zelf kweekt is onbespoten en daardoor gezond en extra lekker! Heb je niet veel ruimte om een moestuin aan te leggen? Ga dan moestuinieren in potten en bakken of schaf een vierkante meter moestuin aan. Belangrijk is daarbij dat je speciale moestuingrond gebruikt, die is speciaal gericht op het kweken van groenten en kruiden en zo het beste resultaat oplevert.

 

Mini-moestuin (dit gaat over de Elho kweekbak op poten)

Zelf kweken en straks oogsten uit eigen tuin wordt wel heel makkelijk met een kweekbak op poten. Hierbij is ook een bijpassende kap verkrijgbaar. De kap zorgt ervoor dat het klimaat constanter is en dat is weer goed voor net ontkiemde plantjes en/of stekjes. Ook als je niet zoveel ruimte hebt, kun je deze kweektafel prima kwijt op een balkon of terras. Zo kweek je op een kleine oppervlakte toch verse groenten, kruiden en fruit. Deze kweektafel is perfect op werkhoogte, hierdoor hoef je tijdens het tuinieren niet te bukken en voorkom je rugklachten. Ideaal voor jou en je plantjes dus! Start dus nu je eigen mini-moestuin.

 

Plukgroenten

Plukgroenten zijn mede dankzij de opkomst van de moestuin onverminderd populair. Hoe fijn is het om je eigen groenten direct van de plant, zo op je bord te hebben? Verser kan niet! Kom naar onze buitenplantenafdeling en shop jouw favoriete plukgroenten. Voor welke groenten ga jij? Ga je voor een heerlijke Pick & Joy cherrytomaat, peper, paprika of aubergine? Jij bent de chef!

Bezoek de webshop