Goudpalm

Goudpalm

Op zoek naar een palm waar je een zomers gevoel van krijgt? Dan is de goudpalm de palm voor jou! De goudpalm is exotisch en één van de beste luchtzuiverende planten. Voor een voortdurend vakantiegevoel thuis, is de goudpalm echt een must have!

Goudpalm_Tuindorado

Uiterlijk Goudpalm

De goudpalm staat bekend als een mooie volle plant met rietachtige stengels. De geveerde bladeren lopen in een punt die heldergroen zijn. De goudpalm heeft haar naam te danken aan haar stengels. Deze zouden namelijk 'goudachtig' zijn, als is dat volgens ons iets meer 'geelachtig'.. Een groot voordeel van de plant is dat deze volgens NASA voor een goede luchtvochtigheid in huis zorgen en ze de lucht zuiveren.  De palm vermindert schadelijke stoffen en verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de kamer. Wordt vaak gezien als beste luchtzuiverende plant. Goud waard dus!

Waar komt de Goudpalm vandaan? 

De goudpalm behoort tot de familie Arecaceae, ook wel Palmae. Ze komt van oorsprong uit de vochtige tropen van Madagaskar, eiland aan de oostkust van Afrika, een klimaat met hoge luchtvochtigheid!

Symboliek

De goudpalm kent meer namen dan symboliek, zoals: Areca palm, Dypsis, goudvruchtpalm, vlinderpalm (naar de Engelse naam ‘Butterfly Palm’). En de Latijnse naam, be prepared…; Chrysalidocarpus Lutescens. Er is lastig specifieke symboliek te vinden voor de goudpalm. Palmtakken in het algemeen waren al bij de Romeinen het symbool voor de godin Nikè; de godin van de overwinning. De vredesduif heeft in zijn snavel ook een palmtakje.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Eetbare bloemen
Jaar van de egel
Zaaien doe je zo!
Tuincentrum vol Moederdagcadeaus
Leve de potgeranium (Pelargonium)!
Tuintips Mei