Monstera – Gatenplant

Ken je de Monstera al? Beter bekend als de gatenplant. Monstera heeft voor een plant heel veel te bieden. De plant heeft stengels, soms een mosstok, dan weer een stam en meestal indrukwekkende luchtwortels. De bladeren zijn groen en groeien naarmate de plant ouder wordt, ook gaten in het blad. Hoe gezonder de plant, hoe meer gaten in het blad! Dat maakt hem onder andere een enorme hit op social media en een zeer geliefd element voor de populaire urban jungle look! Kom eens langs bij Tuindorado om deze plant te bewonderen of aan te schaffen.

Monstera_Tuindorado

Herkomst 

De Monstera behoort tot de familie van de aronskelkachtigen. Het zijn eigenlijk lianen uit Panama en zuidelijk Mexico. De planten klimmen er tot wel 20 meter hoog de bomen in. Ook zetten ze zich met hun vlezige luchtwortels vast aan boomstammen, rotsen of op de grond in de wouden van Zuidoost-Azië. Zo wikkelen en slingeren ze zich omhoog, laten hun grote bladeren groeien en zorgen zo voor wat extra schaduw.

Keuze assortiment Monstera

Ons assortiment aan de kamerplant Monstera is zeer overzichtelijk. De bekendste Monstera is de klimsoort Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd. Meestal de groenbladige soort, een enkele keer de bontbladige cultivar ‘Variegata’, dit is een soort met witte vlekken op het blad. De Monstera 'Variegata' is zeer zeldzaam, wees er snel bij als wij deze in het tuincentrum verkopen! Wij bieden de Monstera in zowel kleine potmaten zonder mosstok als in grote potten aan. Ben je op zoek naar een fors exemplaar om de plek van de kerstboom op te vullen? Wij bieden Monstera kamerplanten aan van enkele meters hoog. Deze zitten vast aan mosstokken of andere decoratieve steunmaterialen. Monstera obliqua is minder bekend maar ook erg aantrekkelijk. De plant heeft klein frisgroen blad met daarin fraaie gaten. Gebruik de Monstera obliqua als hang- of klimplant.

Tuindorado_Monstera

Verzorgingstips voor consumenten 

  • Monstera heeft graag een lichte standplaats, maar uit de volle zon. 
  • De plant kan niet goed tegen kou, laat hem niet koeler staan dan 13° graden Celsius.
  • Matig water geven, de kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben.
  • Eens in de twee weken een beetje plantenvoeding is voldoende. 
  • Het komt zelden voor dat een Monstera binnen bloeit. Gebeurt het toch, knip dan de bloemen weg. Ze onttrekken veel energie aan de plant en de geur is niet erg aantrekkelijk. 

Koop Monstera bij Tuindorado

Kom langs bij één van onze vestigingen in Friesland en koop de mooie, indrukwekkende kamerplant Monstera. Deze gemakkelijk te onderhouden kamerplant is een lust voor het oog en is zeer makkelijk in de verzorging. Ben je op zoek naar een mooie kamerplant die de aandacht trekt maar niet teveel aandacht vraagt? Dan is de Monstera kamerplant iets voor jou! Wij bieden een groot assortiment aan grote kamerplanten, waaronder de Monstera. Ben je op zoek naar iets anders? Bezoek onze tuincentra en bekijk ons aanbod aan grote kamerplanten. Wij hebben voor elke groenliefhebber de juiste grote kamerplant, of je nu groene vingers hebt, of juist helemaal niet. Check onze openingstijden op de contactpagina. Tot snel bij Tuindorado!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: