Goudpalm - luchtzuiverende kamerplant

Op zoek naar een palm waar je een zomers gevoel van krijgt? Dan is de goudpalm dé kamerplant voor jou! De goudpalm is exotisch en is bovendien één van de beste luchtzuiverende planten uit ons assortiment. Voor een voortdurend vakantiegevoel thuis, is de goudpalm echt een must-have! Tuindorado heeft een groot assortiment aan grote kamerplanten, waaronder de goudpalm. Kom langs voor een tropische wandeling door ons aanbod aan grote kamerplanten. De goudpalm vereist weinig onderhoud en zorgt direct voor een tropische sfeer in huis! Kom langs bij Tuindorado en haal vandaag nog de fantastische goudpalm in huis!

Goudpalm_Tuindorado

Uiterlijk Goudpalm

De goudpalm staat bekend als een mooie volle plant met rietachtige stengels. De stengels hebben bladeren in de vorm van een grote waaier. De bladeren zijn heldergen en lopen in een punt. De goudpalm heeft haar naam te danken aan haar stengels. Deze zouden namelijk 'goudachtig' zijn, als is dat volgens ons iets meer 'geelachtig...' Een groot voordeel van de plant is dat deze volgens NASA voor een goede luchtvochtigheid in huis zorgt en dat een goudpalm de lucht zuivert. Een natuurlijke luchtverfrisser dus! De palm vermindert schadelijke stoffen en verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de kamer. Wij beschouwen de goudpalm als een van de beste luchtzuiverende plant. Goud waard dus!

Goudpalm verzorging

De goudpalm vereist niet veel verzorging. Zet je hem op de juiste plek, dan gaat hij heel lang mee! Volg onderstaande verzorgingstips: 

  • zet de goudpalm op een lichte standplaats, uit het directe zonlicht

  • de goudpalm doet het het allerbest op een plek in de halfschaduw

  • zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft

  • dat betekent 's zomers 1 à 2 keer per week water geven en in de winter 1 keer per week

  • besproei de bladeren van de goudpalm eens met de plantenspuit

  • eens per maand een beetje plantenvoeding laat de goudpalm stralen! 

Weet je niet welke plantenvoeding je nodig hebt? Kom langs bij Tuindorado, wij vertellen het je graag!

Waar komt de Goudpalm vandaan? 

De goudpalm behoort tot de familie Arecaceae, ook wel Palmae. Ze komt van oorsprong uit de vochtige tropen van Madagaskar, eiland aan de oostkust van Afrika, een klimaat met hoge luchtvochtigheid! Overleeft een goudpalm dan wel in de woonkamers in Nederland? Jazeker. Zolang je ervoor zorgt dat de temperatuur in huis niet onder de 13 graden Celsius komt, gaat de goudpalm heel lang mee! Heb je vragen over de standplaats van de goudpalm, vraag dan onze medewerkers om advies!

Symboliek

De goudpalm kent meer namen dan symboliek, zoals: Areca palm, Dypsis, goudvruchtpalm, vlinderpalm (naar de Engelse naam ‘Butterfly Palm’). En de Latijnse naam, be prepared…; Chrysalidocarpus Lutescens. Er is lastig specifieke symboliek te vinden voor de goudpalm. Palmtakken in het algemeen waren al bij de Romeinen het symbool voor de godin Nikè; de godin van de overwinning. De vredesduif heeft in zijn snavel ook een palmtakje.

Goudpalm te koop bij Tuindorado

Ben je op zoek naar een grote kamerplant die je huis omtovert tot een sfeervol tropisch paradijs? Kom dan langs bij Tuindorado en koop de goudpalm. Deze imposante grote kamerplant brengt direct een tropische gezelligheid met zich mee. Wij zien je graag binnenkort bij één van onze vestigingen in Friesland. Kom langs bij Tuindorado in Drachten, Wolvega of Gorredijk. Wil je naast een grote kamerplant ook een grote bloempot? Wij hebben een breed assortiment aan binnenpotten en buitenpotten. Ontdek het zelf bij Tuindorado!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: