Bijen in je tuin!

Bijen in je tuin!

Van 11 t/m 19 April is de actieweek "Bijen in je tuin!" 

Zaterdag 11 April is er van 10 tot 16 uur in Drachten een imker aanwezig die jou alles kan vertellen over waarom bijen zo ontzettend belangrijk en nuttig zijn, over het houden van bijen en hoe jij jouw tuin bij-vriendelijk maakt.

In onze tuincentra vind je tijdens de actieweek veel informatie over bijen en natuurlijk hebben we heel veel planten die goed zijn voor een bij-vriendelijke tuin. Bijen houden van afwisseling. Er zijn heel veel soorten bloeiende (stuifmeel producerende) planten verkrijgbaar die bijen heerlijk vinden, zonder hulp van bijen zouden veel fruitsoorten zoals appels, peren en kersen niet eens bestaan. Bijen zorgen er namelijk voor dat stuifmeel van de ene boom naar de andere wordt getransporteerd en dat door deze bestuiving vruchten aan de bomen komen...

 

Wat houdt de actieweek in?

De actieweek Bijen in je tuin gaat vooral over dat iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving van insecten die leven van nectar (honing) en/of stuifmeel. De honingbij staat symbool als ‘aaibaar’, vriendelijk en herkenbaar voor deze grote groep insecten, die allemaal bijdragen aan de bestuiving van gewassen waaronder een groot deel die wij als voedsel gebruiken. De honingbij levert in tegenstelling tot al die andere insecten stoffen die wij goed kunnen gebruiken: honing, stuifmeel, was, propolis, koninginnengelei.

De campagne Bijen In Je Tuin! is een initatief van De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en Tuinbranche Nederland.

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) behartigt landelijk de belangen van imkers. De ruim 6500 leden, voornamelijk hobby-imkers, zijn tevens aangesloten bij een afdeling in hun buurt. Heel veel informatie vindt je op www.bijenhouders.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten: