Violen in blik

Met een beetje fantasie maak je snel een feestje op je balkon of terras. Een leeg conservenblik, een jampot of een oud houten krat kan nog best een rondje mee!

Wat kan je gebruiken?

- Lege conservenblikken, lege jampotten, groentenpotten, weckglazen, oude houten kratten, klompen of een oude voetbalschoen... Geef je fantasie de ruimte.

Jij hebt de basis en de creativiteit, wij hebben heel veel leuke bloeiende plantjes om het af te maken!

 

Gebruik je een houten krat? Zorg dan met worteldoek dat de zijkant en onderkant goed dicht zijn zodat de aarde er niet uitspoelt als het regent.

Bij een conservenblik maak je eerst een paar gaatjes aan de onderkant zodat overtollig water weg kan lopen.

 

Gebruik universele potgrond en vul elke bak met potgrond tot een paar centimeter onder de rand, zet vervolgens de plantjes naar smaak in de blikken, potten of bakken. Het is vaak het mooist om van laag naar hoog te werken, houd hierbij rekening dat bolgewassen nog behoorlijk groeien.:

Om een krat of bak in lagen op te bouwen:

Laag: Violen, Hedera, Bellis, Campanula

Middelhoog: Crocus, Blauwe Druif (Hyacint)

Hoog: Narcis, Hyacinten

Er zijn in onze tuincentra natuurlijk veel meer soorten planten die geschikt zijn om creatief mee aan de slag te gaan!

 

Een houten krat kan ook prima als "bloeiend schilderij" aan de schutting hangen, als je de juiste ingrediënten hebt is dit binnen 10 minuten klaar. Zet het krat op je werkbank met de langste kant omhoog en zet vervolgens de plantjes (met of zonder potjes) in het krat, de hoge soorten achteraan, de lage soorten vooraan. Werk vervolgens de voorkant en bovenkant van de potjes af met lappen plaatmos tot je de potgrond en potjes niet meer ziet. Zoek een leuk plekje om hem op te hangen, of zet hem zo op het terras of tegen de muur.

Neem gerust jouw potjes of bakjes mee naar ons tuincentrum om er zeker van te zijn dat je niet teveel of te weinig plantjes meeneemt!