Bijenplanten, bloemen voor bijen en bijenhotels

Onze bijen hebben het niet makkelijk en het aantal bijen neemt steeds verder af. We merken het misschien niet direct, maar het heeft grote gevolgen voor o.a. ons groente en fruit. Minder bijen, betekent minder bestuiving en minder vruchten in de struiken, planten en bomen. Met een aantal bijenplanten en bloemen voor bijen in je tuin kun je de bijen het naar de zin maken en jouw steentje bijdragen!

Populaire bijenplanten

In de tuincentra en bloemenwinkels van Tuindorado kun je terecht voor bijenplanten en bloemen die bijen aantrekken. Ook kan je in ons tuincentrum een bijenhotel kopen en andere bijvriendelijke producten. Help onze hardwerkende bijen en koop een plant die jij mooi vindt. De vlinderstruik (Buddleja) trekt niet alleen bijen, maar ook prachtige vlinders! Graag tot ziens bij Tuindorado Drachten, Gorredijk (tuincentrum of bloemenwinkel), Wolvega of Oosterwolde.

Lavendel

Lavendel, oftewel Lavendula op zijn Latijns, is een ontzettend populaire groenblijvende en heerlijk geurende tuinplant.

De plant past in iedere tuin en kan zowel in de grond als in een pot. In 2018 is lavendel uitgeroepen tot balkonplant van het jaar! 

Goede eigenschappen? Die heeft de bijenplant wel! Hij ziet er niet alleen goed uit, maar hij ruikt ook heerlijk.

Daarbij kan lavendel in de wind, in de warmte, in een kleine pot, overal! En helemaal zorgeloos: volgend jaar bloeit 'ie weer!

Lees meer over lavendel