Top 7 bijenplanten

Laten we de bijen een handje helpen met bijenplanten in onze tuin! Waarom? Niet alleen planten, maar ook veel soorten groente en fruit bestaan dankzij onze bijen, omdat bijen voor bestuiving (bevruchting) zorgen. Als bijen uitserven zal dat een ramp zijn voor het ecosysteem en de voedselvoorziening. Haal planten en bloemen in je tuin die bijen aantrekken. Zo doe je op een gemakkelijke manier iets goeds voor de bijen en ons land!

7 planten die bijen aantrekken

Door onderstaande planten in je tuin te verwerken, help je de bijen te blijven bestaan. Kom langs in ons tuincentrum in Friesland voor meer advies en uitleg over de blije bijtjes! Zeker in Europa zijn er bijna geen wilde bijenvolken meer, dat komt door een parasiet waar de bijen niet tegen bestand zijn. Door bloeiende planten in je tuin of op je balkon te planten, kunnen de bijen blijven doen waar ze goed in zijn: bloemen bestuiven. Met deze planten lok je de geel/bruine harde werkers (en als bonus ook vlinders) naar je terras:

  • Vlinderstruik: een mooie, snelgroeiende plant waar ook vlinders fan van zijn.
  • Aster: een prachtige bloeier, die ook in de herfst nog voor een lekker bijenmaaltje zorgt.
  • Salie: levendige borderplant met behoefte aan ruimte en aandacht van verschillende insecten.
  • Lavendel: brengt rustgevende geuren op je terras, waar ook bijen dol op zijn.
  • Lantana: makkelijke tuinbloeier die bloeit tot oktober.
  • Zonnebloem: wie kent 'm niet? Niet te missen, ook niet voor bijen.
  • Fruitbomen: bijen zijn dol op de bloezzzzzzzzem en wie geeft ze ongelijk?

Bijenplanten kopen

Bijen hebben het zwaar en ze zijn met steeds minder. Dat merk je misschien niet zo, maar het is een slechte ontwikkeling want bijen hebben een belangrijke rol in de natuur. Help jij ze een handje? Bezoek een van onze tuincentra in Friesland en koop de juiste bijenplanten en bloemen voor bijen voor in je tuin. Ook zijn er andere producten in ons tuincentrum die de bijen een handje kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een bijenhotel!