Pizza op de barbecue

Pizza op de barbecue

INGREDIËNTEN Pizza (VOOR 12 PERSONEN)

  • 3 bollen pizzadeeg van 500 gr elk
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • Meel

Kruidenmengsel :

  • 2 tl gedroogde mediterrane oregano
  • 1 tl uipoeder
  • 3/4 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde rode pepervlokken
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl vers gemalen cayennepeper

Garnituur (optioneel):

  • Schijfjes tomaten
  • Uiringen
  • Fijngehakt vers basilicum

VOORBEREIDING

Doe alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een steelpan. Warm op een zacht vuurtje op en roer om tot de olie begint te ruiken en het mengsel warm is. Haal van het vuur en laat 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Wentel één van de bollen pizzadeeg lichtjes in het meel en bestrooi ook het oppervlak van een bakplaat van +/- 38 x 30 cm met wat meel. Rol het deeg uit tot de afmetingen van de bakplaat en leg het erop.

Klop het mengsel op basis van de olie op en strijk er vervolgens het deegoppervlak rijkelijk mee in.

Draai de bakplaat waarop het deeg ligt (als een grote spatel!) direct om op het grillrooster. Neem de bakplaat weg en bestrijk het oppervlak van het deeg met het kruidige oliemengsel. Laat boven de directe grillmethode (175°C à 230°C) gedurende 2 tot 3 minuten grillen onder gesloten deksel, tot de onderkant van het deeg mooi geroosterd is. Maak je geen zorgen als er zich bellen vormen op het deeg: die zullen weer verdwijnen als je het deeg omdraait. Schuif het deeg weer in de bakplaat en draai om met de niet-geroosterde zijde op het grillrooster. Bestrijk het oppervlak met de olie en laat opnieuw 3 tot 4 minuten bakken onder gesloten deksel.

Leg het deeg daarna op een afkoelrooster. Garneer naar eigen smaak met schijfjes tomaat, uiringen en vers basilicum. Snijd de pizza in stukken. Herhaal voor de 2 andere deegbollen. Serveer warm.

Overige informatie

  • PERSONEN: 12
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15
  • BEREIDINGSTIJD: 15 tot 20 minuten
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk

Pizza op de barbecue

Pizza op de barbecue

INGREDIËNTEN Pizza (VOOR 12 PERSONEN)

  • 3 bollen pizzadeeg van 500 gr elk
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • Meel

Kruidenmengsel :

  • 2 tl gedroogde mediterrane oregano
  • 1 tl uipoeder
  • 3/4 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde rode pepervlokken
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl vers gemalen cayennepeper

Garnituur (optioneel):

  • Schijfjes tomaten
  • Uiringen
  • Fijngehakt vers basilicum

VOORBEREIDING

Doe alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een steelpan. Warm op een zacht vuurtje op en roer om tot de olie begint te ruiken en het mengsel warm is. Haal van het vuur en laat 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Wentel één van de bollen pizzadeeg lichtjes in het meel en bestrooi ook het oppervlak van een bakplaat van +/- 38 x 30 cm met wat meel. Rol het deeg uit tot de afmetingen van de bakplaat en leg het erop.

Klop het mengsel op basis van de olie op en strijk er vervolgens het deegoppervlak rijkelijk mee in.

Draai de bakplaat waarop het deeg ligt (als een grote spatel!) direct om op het grillrooster. Neem de bakplaat weg en bestrijk het oppervlak van het deeg met het kruidige oliemengsel. Laat boven de directe grillmethode (175°C à 230°C) gedurende 2 tot 3 minuten grillen onder gesloten deksel, tot de onderkant van het deeg mooi geroosterd is. Maak je geen zorgen als er zich bellen vormen op het deeg: die zullen weer verdwijnen als je het deeg omdraait. Schuif het deeg weer in de bakplaat en draai om met de niet-geroosterde zijde op het grillrooster. Bestrijk het oppervlak met de olie en laat opnieuw 3 tot 4 minuten bakken onder gesloten deksel.

Leg het deeg daarna op een afkoelrooster. Garneer naar eigen smaak met schijfjes tomaat, uiringen en vers basilicum. Snijd de pizza in stukken. Herhaal voor de 2 andere deegbollen. Serveer warm.

Overige informatie

  • PERSONEN: 12
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15
  • BEREIDINGSTIJD: 15 tot 20 minuten
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk