Stroomverbruik LED kerstverlichting

De energiekosten lopen op, is dat een reden om geen verlichting aan te sluiten deze kerst? Welnee! Wanneer je kiest voor LED verlichting in je kerstboom voor 30 dagen, 8 uur per dag, dan is dat goedkoper dan de prijs evn een kopje koffie! Bij Tuindorado hebben we bijvoorbeeld al een LED snoer van 18 meter met 240 lampjes die slechts € 0,03 per dag aan stroom gebruikt. Dat is € 0,79* voor een hele maand (*Bij 8 uur gebruik per dag en een stroomprijs van € 0,89 per kWh, deze stroomprijs is gebaseerd op de gemiddelde stroomprijs in oktober 2022.)

Wil je meer weten over stroomkosten en stroomkosten tijdens de kerst, bekijk dan de video's hier onder. Links zie je een video van overstappen.nl met Tom die je alles versteld over hoe stroomkosten zijn opgebouwd, rechts zie je een video van een van onze topmerken Lumineo over het stroomverbruik van kerstverlichting.

 

Waarom heeft (mijn) energiezuinige kerstverlichting energielabel G? 

Het energielabel bij verlichting wordt bepaald aan de hand van de lichtopbrengst per watt. Kerstverlichting is bedoeld als sfeerverlichting en het is dan ook niet handig om een boek te lezen bij de verlichtte kerstboom met bijvoorbeeld 360 lampjes en een totaal stroomverbruik van 5 watt. Bij een enkele led lamp met hetzelfde stroomverbruik lukt dit wel prima. Omdat jouw kerstverlichting in verhouding dus minder licht uitstraalt heeft deze energielabel "G" gekregen. Dat neemt niet weg dat nieuwe LED verlichting enorm zuinig is in gebruik.