Top 5 terrasplanten: 1. Sundaville

Top 5 terrasplanten: 1. Sundaville

Sundaville is een klimplant die oorspronkelijk uit tropisch Zuid Amerika komt. Deze plant wordt ook wel mandeville of Dipladenia genoemd. De Sundaville staat graag op een warm en beschut plekje, maar niet in de volle zon. Ook houdt Sundaville van vochtige grond zonder 'natte voeten' te krijgen. Deze tropische beauty bloeit vanaf de vroege zomer tot laat in de herfst. Vanwege de lange bloeiperiode en haar prachtige trompetachtige bloemen is de Sundaville een absolute terrastopper! De Sundaville is er met witte, roze, rode en gele bloemen. Soms krijgt de Sundaville na de bloei vruchten, maar meestal gebeurt dat alleen in de natuur. Bekijk ook eens onze andere tuinplanten

Verzorging

Geef gedurende de groeiperiode in de zomer regelmatig vloeibare plantenvoeding of gebruik vroeg in het seizoen een langwerkende meststof. Zo zal je Sundaville de hele zomer prachtig bloeien! Leid de nieuwe ranken langs een rek of piramide. Te lang geworden stengels, maar ook de zwakke zijscheuten kunnen aan het einde van groeiseizoen in oktober nadat de plant is uitgebloeid, terug gesnoeid worden.

Overwintering

De Sundaville is een kuipplant, dat houdt in dat deze plant niet winterhard is. Je kunt je Sundaville het beste overwinteren op een lichte plek met een temperatuur van ongeveer 10°C. Zorg er ook voor dat de plant met een droge kluit naar binnengaat. Een natte potkluit kan ertoe leiden dat de wortels gaan rotten. Geef je Sundaville af en toe een klein beetje water, dan zal deze prima de winter doorkomen. Vanaf maart/april wanneer er nieuwe groeischeuten verschijnen, ga je de plant meer water geven. Als de temperatuur flink oploopt in april/mei kan je Sundaville weer naar buiten. Verse potgrond en opnieuw bemesten en dan is je Sundaville startklaar voor een nieuwe zomer. Zou u graag meer willen weten over de Sundaville? Kom dan gezellig langs bij Tuindorado of neem contact op met een van onze vestigingen. 

Bezoek de webshop