Gerbera

Frisse vrolijkheid voor ieder interieur

Waarom gerbera's? Omdat ze altijd voor vrolijkheid zorgen in huis. Met de frisse kleuren van de gerbera zorg je altijd voor vrolijkheid, zowel in huis als bij een vriend of vriendin. Met gerbera’s zit je altijd goed.

Verzorging Gerbera

  • Snijd een stukje van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
  • Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm kraanwater op kamertemperatuur. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
  • Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20 °C).
  • Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater. 

Kleur en vorm

Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom: volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Is het je weleens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?

Symbool van de gerbera

Waarom gerbera’s bekend staan als geboortebloemen, komt misschien wel voort uit het feit dat we ze vaak vrolijk vinden. Ze in alle kleuren komen. Ze de bloemetjes en bijtjes aantrekken. Ze voor onschuld staan en puurheid. En ze zijn in het voorjaar het beste verkrijgbaar. Ze draaien naar de zon toe. Er zijn zoveel redenen waarom wij van gerbera’s houden, misschien juist daarom associëren we de bloem met de geboorte van een baby.

Herkomst gerbera

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae, oftewel Compositae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: