Hyacint

De hyacint en een heerlijk voorjaar

Een hyacint in je boeket? De krullerige bloemen van de hyacint zijn er in allerlei vrolijke lente keuren en zorgen ervoor dat je huis heerlijk ruikt! Lees snel verder over handige verzorgingstips en leuke weetjes over hyacinten. 

Verzorging hyacinten

Een paar simpele tips met groots effect:

  • Hyacinten kun je het beste op een koele plek neerzetten. In een warme kamer of in de zon bloeien ze sneller uit.
  • Zet je bloemen niet in de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft van nature ethyleengas af dat zorgt ervoor dat bloemen sneller verouderen.
  • Zet de bloemen in een schone vaas met kraanwater. Vul het water regelmatig bij en ververs het water om de 3 dagen. Voeg dan ook weer snijbloemenvoeding toe.
  • Met deze tips blijven je hyacinten wel 5 tot 12 dagen mooi.

Kleur en vorm

In onze bloemenwinkels in Friesland: Wolvega, Drachten, Gorredijk en Oosterwolde kun je terecht voor de heerlijk geurende hyacinten als snijbloem. Voeg deze toe aan je boeket. De bloemen zijn beschikbaar in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem.

Symbool van de hyacint

De hyacint barst van de symboliek. Het is de bloem van zonnegod Apollo en staat symbool voor vrede, toewijding en schoonheid, maar ook voor macht en trots. In christelijke kerken zie je de hyacint vaak terug in de betekenis van geluk en liefde.

Herkomst hyacinten

De hyacint kwam rond 1560 vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa. Het duurde nog wel een paar eeuwen voordat iedereen ervan kon genieten. Rond de 17de en 18de eeuw waren hyacinten namelijk zo exclusief dat alleen een paar rijke liefhebbers ze in de kas hadden. Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gerbera
Roos
De Tulp
Narcis