Kamerplant schaduw

Heb je niet veel zonlicht in huis maar will je wel genieten van stralende kamerplanten? Bij Tuindorado in Friesland hebben we een groot aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Niet alle kamerplanten hebben de hele dag direct zonlicht nodig. Er bestaan ook kamerplanten die met weinig licht genoegen nemen. Kom langs en bekijk ons assortiment grote en kleine kamerplanten voor in de schaduw. Ben je op zoek naar een kamerplant met fraai loof of wil je juist een groene kamerplant die jouw saaie hoek in de kamer opvult? Wij laten jou zien welke kamerplanten geschikt zijn voor in de schaduw.

Kamerplanten voor in de schaduw

Bij Tuindorado koop je al jaren kamerplanten van de hoogste kwaliteit. Onze kamerplanten zijn met liefde en zorg gekweekt en geven jou jarenlang plezier. Heb je een hoek in de kamer waar maar weinig licht komt en wil je deze hoek opleuken met een mooie kamerplant? Tuindorado heeft een prachtig aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Deze kamerplanten houden het prima vol op een donkere plek in jouw huis:

 • Calathea
 • Dracaena
 • Graslelie
 • Philodendron
 • Bromelia
 • Lepelplant
 • Sansevieria
 • Aglaonema

Kamerplant schaduw - Tuindorado

Verzorging kamerplant schaduw

Een kamerplant die goed tegen een plekje in de schaduw kan heeft naast water en de juiste voeding, toch echt af en toe een beetje (indirect) zonlicht nodig om te overleven. Zet jouw kelder, zolder of badkamer zonder ramen dus nu niet meteen vol met groene kamerplanten, want dan tref je ze binnenkort een stuk minder groen aan. Kamerplanten in de schaduw groeien goed zonder direct zonlicht. Voor de meeste kamerplanten geldt:

 • Geef een keer per week water
 • Geef een keer per maand plantenvoeding
 • Verpot de plant om het jaar naar een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot

Kamerplant schaduw kopen

Bij Tuindorado hebben we een verrassend assortiment aan kamerplanten voor in de schaduw. Heb je een modern interieur? Dan passen de volgende planten zeer goed in jouw woonstijl: lepelplant, sansevieria, calathea. Heb je een landelijk interieur met veel natuurlijke tinten? Kies dan voor de philondendron, graslelie of de aglaonema. Houd je wel van kleur in huis? Neem dan onze vrolijke bromelia mee naar huis. Deze bloeiende kamerplant heeft gekleurde schutbladeren die lijken op een bloem. Je koopt deze kamerplant in de kleuren rood, roze en geel.

Kamerplant schaduw in pot

Ben je op zoek naar de perfecte plant-pot combinatie? Een kamerplant trekt namelijk pas écht de aandacht in huis als je deze in een prachtige pot zet. Wij hebben aardewerken, kunststof en zinken potten voor de mooiste kamerplanten. Bij ons koop je onder andere binnenpotten van de topmerken Elho en MICA. Deze duurzame bloempotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en hebben een stuk minder invloed op de wereld. Naast binnenpotten hebben we een uitgebreid bloembakkenassortiment. Op deze afdeling vind je bloembakken voor alle soorten binnenplanten. Wil je tips of hulp bij het potten van nieuwe planten? Vraag onze medewerkers om advies, zij lopen altijd wel ergens in de buurt rond.

Kamerplanten schaduw in pot - Tuindorado

Koop kamerplanten voor in de schaduw in Friesland

In Friesland, in Drachten, Wolvega en Gorredijk, vind je Tuincentrum Tuindorado voor heel veel kamerplanten voor in de schaduw. Ben je op zoek naar inspirerende thema’s en wil je ideeën opdoen voor thuis? Kom dan gerust eens langs bij tuincentrum Tuindorado in Friesland en bekijk ons assortiment kamerplanten. Naast kamerplanten voor in de schaduw verkopen wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en kamerplanten voor in de zon. Je vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.