Maak je eigen sfeerverlichting voor tuin en balkon

Maak je eigen sfeerverlichting voor tuin en balkon

Op een zwoele zomeravond is er niets fijners dan nog lekker buiten te kunnen zitten en ontspannen, al dan niet omringd door geurende planten. Een van de makkelijkste manieren om de sfeer in je tuin of op je balkon te verhogen is met mooie (geur)kaarsen en andere vormen van verlichting. Daarvoor hoef je niet altijd je portemonnee te trekken. Er zijn genoeg leuke ideeën en gebruiksvoorwerpen uit eigen huis en tuin waar je mee aan de slag kunt.

Lantaarns en windlichten 

Kijk eens in de schuur, garage, in de vensterbank of op zolder of je nog lantaarns of stevige windlichten hebt staan. Anders heb je daarin natuurlijk ruime keuze in ons tuincentrum in Drachten, Gorredijk, Wolvega en Oosterwolde, in allerlei prijsklassen. Zet er een robuuste (geur)kaars in en plaats de lantaarns en windlichten op de tuin- of balkontafel, op het terras of hang een aantal lantaarns aan de pergola of in een boom.

Potjes, accubakken, vogelkooitjes, aardbeienpotten, blikken

Je kunt van heel veel huis-, tuin- en keukenproducten een sfeerlampje maken. Je kunt waxinelichtjes in lege, schone (jam)potjes, terracottapotjes of glazen accubakken doen en deze op tafel zetten. De potjes kun je eventueel ook nog ophangen door er stevig ijzerdraad met een lange lus omheen te doen. Heb je een oud vogelkooitje? Ook die kun je op je balkon of in de tuin ophangen met wat kaarsen of waxinelichtjes erin. En heb je toevallig een lege aardbeienpot staan? Doe daar eens een grote kaars in. Dat geeft een heel mooi effect. Of verzamel een paar blikken en sla daar met een hamer en spijker speelse patronen in. Met een waxinelichtje of kaars erin creëer je daarmee een sprookjesachtige sfeer.

Drijfkaarsen

Ook heel decoratief en bovendien leuk voor kinderen is een grote teil, schaal of andere waterdichte bak, die je vult met water, bloemen of drijfplantjes en een aantal drijfkaarsjes. Daar heb je altijd wel een plekje voor op je balkon of terras.

Creatief met lichtslingers

In ons tuincentrum in Drachten, Gorredijk, Wolvega en Oosterwolde vind je lichtslingers in tal van vormen, afmetingen en prijsklassen. Daar kun je heel veel leuke dingen mee doen. Je kunt deze om de reling van je balkon wikkelen, rond je terras- of balkontafel, langs boomtakken of over de pergola draperen of over de staken van je parasol laten bungelen. Of pak een gieter, hang deze met een stevig touw of kunststof opbinddraad aan de pergola, een hanger aan de muur of aan een spijker in de schutting. Laat de lichtslingers uit de spuit hangen en je hebt een grappige fontein van licht. Heb je een vuurkorf, maar geen zin die aan te steken, of waait het daarvoor te hard? Wikkel dan een lichtslinger rond en over de houtblokken in de korf. Heb je toch een 'vuurtje'.

Kijk in ons tuincentrum in Drachten, Gorredijk, Wolvega en Oosterwolde ook eens bij de designbloempotten en -bakken met geïntegreerde verlichting.