Voorjaarsklussen top 5 Nummer 5: Potten en bakken vullen

Voorjaarsklussen top 5  Nummer 5: Potten en bakken vullen

In het voorjaar wil je natuurlijk direct weer wat kleur in jouw tuin hebben! Er zijn al volop mooie voorjaarsbloeiers zoals bolgewassen, violen en primula’s te koop maar natuurlijk ook veel mooie heesters!

Met een paar mooie plantenbakken in de tuin, op het terras of bij de voordeur heb je direct kleur om het huis! De meeste bloeiende planten die je nu kunt kopen kunnen tegen een stootje en als het nog hard gaat vriezen kan je planten in bakken nog even binnenhalen of afdekken met vliesdoek.

Vullen van potten

Wil je mooie beplantte bakken in jouw tuin zetten en daar lang plezier van hebben? Gebruik dan plantenbakken die voorzien zijn van gaten in de bodem. Overtollig water moet altijd goed weg kunnen komen zodat planten niet kunnen verzuipen. Voor een goede vochtbalans kan je gebruik maken van hydrokorrels onderin de pot. Deze korrels houden een gedeelte van het water vast en zorgen er ook weer voor dat overtollig water goed weg kan komen. Gebruik gewone potgrond, hierin zitten de juiste voedingsstoffen die er voor zorgen dat jouw planten goed groeien en lang bloeien. Tegen de tijd dat de viooltjes zijn uitgebloeid zijn er weer heel veel mooie kleurrijke perkplanten zoals Spaanse margriet, Lobelia, Fuchsia en Geranium om de bakken in de zomer even mee op te frissen…