Voorjaarsklussen top 5 Nummer 2: Groene aanslag verwijderen

Voorjaarsklussen top 5  Nummer 2: Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag, algen en mos vormen zich vaak op schaduwrijke en vochtige plaatsen. Er zijn verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen of tegen te gaan:

Hogedrukreiniger

Direct resultaat! Door gebruik te maken van de hogedrukreiniger zie je het terras direct opknappen. Houd er wel rekening mee dat dit voor de lange termijn niet de beste oplossing hoeft te zijn… Door de hogedruk worden tegels en bestrating weer open en worden de voegen vaak weggeblazen uit de bestrating. Hierdoor ontstaan de ideale omstandigheden voor mos, algen en graszaden om zich in een snel tempo weer te ontwikkelen.

Milieuvriendelijk: Ecostyle Groene aanslag verwijderaar

Met ECOstyle Groenvreter verwijder je snel en effectief mos en groene aanslag. Dit volledig biologisch afbreekbaar product op basis van natuurlijke vetzuren kan je toepassen op steen, terracotta, metaal, kunststof, hout en glas. Groene aanslag verwijderaar bestrijdt niet alleen groene aanslag, maar ook mos. Binnen enkele uren heb je zichtbaar resultaat. Schrobben en naspoelen is niet nodig.

Niet gebruiken

Als je van de natuur en het leven in jouw tuin houdt gebruik dan liever geen producten zoals schoonmaakazijn, zout/strooizout, chloor/bleek of ammoniak. Deze middelen blijven lang in de grond zitten en hebben nadelige gevolgen voor het milieu, het leven in de grond en de beplanting..

Groene aanslag voorkomen?

Kan dat? Ja, dat kan. 2 dingen waar groene aanslag en mos niet van houden zijn droogte en zonlicht. Zorg voor voldoende afwatering in de tuin en zorg dat een terras altijd een beetje schuin afloopt, een terras wat (snel) droog is, wordt minder snel groen. Zorg voor zonlicht; Heb je de mogelijkheid om tuinmeubelen en parasols op te bergen zodat ze geen schaduw veroorzaken? Zet ze dan aan de kant als je ze niet gebruikt, ook hierdoor wordt het terras minder snel groen.