Nordmann kerstboom

Bij Tuindorado koop je vanaf nu prachtige kerstbomen. Eén van onze favorieten is de Nordmann kerstboom. Deze prachtige groene spar is een geweldig ras voor kerstbomen. Wij laten jou graag zien waarom jij een Nordmann spar moet kiezen voor deze kerstperiode. Sinds de maand november staat ons hele tuincentrum in kerstsfeer. Je bent van harte welkom voor al je kerstinkopen bij ons tuincentrum. Wij hebben ons tuincentrum zo ingericht dat je geheel coronaproof bij ons winkelt. Kom langs bij een van onze vestigingen in Friesland.

Voordelen van een Nordmann kerstboom

Kijk jij ook zo uit naar het kopen van een kerstboom? Wij verkopen kerstbomen met en zonder kluit. Wij hebben een ruim aanbod van verschillende soorten kerstbomen, elk met zijn eigen voordelen. Waarom is de Nordmann spar dan zo populair als kerstboom? Dat vertellen wij je graag. Het ligt aan de combinatie van een aantal factoren wat deze boom zo uitstekend maakt als kerstboom: 

  • De prachtige piramidevorm

  • De zachte, ronde naalden

  • Geen uitvallende naalden

  • De felle, groene kleur

  • De subtiele bomengeur is bestand tegen mensen met een allergie voor kerstbomen

Nordmann Kerstboom - Tuindorado

Hoe houd ik mijn kerstboom mooi?

Wij geven je graag een paar tips voor het mooi houden van uw kerstboom. U moet zich voorstellen: een spar die gewend is aan buitenlucht en koude temperaturen, die ineens wekenlang in verwarmde woonkamers moet overleven, dat is een hele klus. Het is belangrijk dat u voor en tijdens de kerst wat voorzorgmaatregelen neemt, zodat u zo lang mogelijk geniet van uw kerstboom.

  • Bij aankoop zagen wij voor jou ongeveer 3-5 cm van de onderkant van de stam af, zo neemt de boom beter water op en houdt hij zijn naalden nog langer vast.

  • Laat de boom eerst even acclimatiseren in de schuur of onder een afdakje in de tuin. Daarna haal je de boom naar binnen.

  • Zorg dat de boom tijdens de kerstperiode altijd een klein laagje water in de standaard heeft staan, zo droogt de boom niet uit.

  • Plaats de kerstboom niet te dicht bij een verwarming, de droge lucht van de radiator zorgt voor droge naalden, waardoor de naalden sneller uitvallen.

  • Je krijgt van ons snijbloemenvoeding bij aankoop van je gezaagde kerstboom. (Wat? Snijbloemenvoeding? Ja, door de voeding toe te voegen houdt deze grote snijbloem nog beter zijn naalden vast en blijft hij langer mooi...)

Koop een Nordmann kerstboom in Friesland

Woon je in de omgeving van Heerenveen en Drachten? Breng dan een bezoek aan Tuincentrum Tuindorado in Drachten, Gorredijk of Wolvega. Bij Tuindorado Drachten hebben we dit jaar een speciale kerstbomentent op de parkeerplaats. Hier shop je ruim voor jouw perfecte kerstboom. Wij hebben een prachtig assortiment echte kerstbomen, waaronder de beroemde Nordmann kerstboom. Ons kerstbomenaanbod is zeer ruim, wij verkopen kleine bomen van ongeveer 60 cm tot hele grote bomen van boven de 2,5 meter. Vraag onze medewerkers om advies. Zij vertellen je graag de ins-and-outs over de soorten kerstbomen. Bezoek ons tuincentrum in Drachten, Wolvega en Gorredijk en haal de kerstsfeer in huis. Tot ziens bij Tuindorado!