Home Center Wolvega opent ook de deuren naar de tuin.

Home Center Wolvega opent ook de deuren naar de tuin.

Eén van de grootste en meest gevarieerde woonplaza’s van Nederland blijft groeien en opent daarom op 17 oktober om 13.00 uur voor het eerst haar deuren naar de tuin. Home Center Wolvega krijgt er namelijk een tuinierend zusje bij: Tuindorado Wolvega. Het is de derde vestiging van Tuindorado van de familie Kussendrager. En in dit walhalla voor tuin- en buitenliefhebbers is alles op het gebied van huis, tuin en dier te vinden.

Tijdens de openings-3daagse, van 17 tot en met 19 oktober, kan iedereen het uitgebreide assortiment interieurartikelen, tuinbenodigdheden en dierverzorgingsproducten komen bewonderen. Qua interieur ligt de focus op trendy groen, veilingverse bloemen, decoraties en cadeauartikelen. Liefhebbers van tuinieren halen hun hart op met een compleet assortiment perkplanten, planten voor de moestuin, barbecuespullen, maar ook buitenpotterie en terrasdecoraties. Tot slot ontbreken ook de dierbenodigdheden niet. De feestelijke openings-3daagse staat in het teken van de herfst. Naast de nieuwste herfsttrends voor binnen en buiten, wordt iedere bezoeker getrakteerd op wat lekkers. Ook geeft het tuincentrum alvast een voorproefje op de uitgebreide kerstcollectie die vanaf half november de hele winkel siert.

De bouw van het nieuwe Tuindorado heeft in sneltreinvaart plaatsgevonden. Op 1 mei van dit jaar ging de eerste paal de grond in en vanaf toen is in een recordtijd een schitterend kassencomplex van 3000 m2 neergezet. Ook de rest van het terrein van Home Center Wolvega is flink aangepakt. Er is hard gewerkt aan betere parkeergelegenheid, de restyling en het ombouwen van kantoren en magazijnen.

Tuindorado heeft haar wortels in Gorredijk liggen. Vanuit een kwekersachtergrond is de familie Kussendrager daar in 1970 gestart met de verkoop van planten aan particulieren. Het bedrijf groeide al snel uit tot een bloemengroothandel aan de ene kant en een tuincentrum aan de andere kant. Het tuincentrum opende als vervolg daarop in 1987 haar tweede vestiging in Drachten, welke pas veel later omgedoopt werd tot Tuindorado Drachten. Die vestiging groeide al snel uit tot één van de grootste tuincentra van Friesland. Binnen de andere tak van het bedrijf, groeide en bloeide de bloemengroothandel ook weelderig. De groothandel leverde bloemen aan haar eigen tuincentra, aan haar eigen bloemenwinkels en was leverancier van allerlei regionale en landelijke supermarktketens, tot aan de overgang naar Jumbo in 2010. Dat was het moment waarop werd besloten om de groothandelsactiviteiten te staken en andere uitbreidingsmogelijkheden te zoeken. Toen Piet Kapenga van Home Center Wolvega de broers Kussendrager in de zomer van 2012 vroeg om te komen praten over de mogelijkheden van een Tuindorado-vestiging op hun terrein, zeiden de broers dan ook direct ‘ja’.

Een ambitieus plan kwam op tafel; Home Center Wolvega op de kaart zetten als dé woonbeleving van Nederland. En daarin mocht natuurlijk het groen niet vergeten worden. Inmiddels staat de opening van het tuincentrum voor de deur én staat de vierde generatie Kussendrager aan het roer van de firma. De broers Harry (43), Peter (42) en Rutger (36) hebben zo allemaal hun eigen specialiteit. Waar Harry en zijn vrouw Grietje verantwoordelijk zijn voor het winkelbeeld, de promotie, het assortiment en de bijbehorende modetrends, neemt Peter als ‘groenman’ het assortiment en de prijsstelling van de snijbloemen, kamer- en tuinplanten voor zijn rekening. Rutger, de jongste van de drie broers is verantwoordelijk voor de cijfers, de administratie en de steeds belangrijker wordende ict-zaken, evenals social media en de Tuindorado Webshop.

Graag tot ziens bij Tuindorado Wolvega,

familie Kussendrager en medewerkers.