Anthurium

Brengt levendigheid in jouw stijl

De Anthurium is een plant die glimt van geluk als hij van jou een licht plekje krijgt. En of je nou een klassiek of trendy interieur hebt, de Anthurium brengt nog meer levendigheid in jouw stijl. 

Anthurium 

De Anthurium is een populaire gast en niet alleen bij jou thuis. De plant is geliefd door zijn glimmende groene blad, zijn kleurige schutbladeren en vrolijke kolf. Daarmee geef je jouw interieur een instant rode, roze, paarse, oranje, gele, witte of groene oppepper. Probeer daar maar eens níet vrolijk van te worden.

Verzorging Anthurium

  • Kies een lichte plek met direct zonlicht 
  • Eén tot twee keer per week een gietbeurt en een vochtige potkluit en voilà: jouw Anthurium is helemaal in zijn nopjes.
  • Op zijn kolf verschijnen dan kleine bobbeltjes, dat zijn de bloemen van de Anthurium. De gekleurde schutbladeren zijn dat dus niet (een weetje dat je in gezelschap quasi-nonchalant kunt laten vallen).
  • Laatste tip: de Anthurium komt uit het regenwoud en geniet met volle teugen van een sproeibui.

Latino Anthurium

De Anthurium staat nu wel te glimmen van blijdschap in jouw kamer, maar wist je dat de plant eigenlijk uit Latijns-Amerika komt? In 1857 emigreerde hij mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer, die de eerste soort Anthurium ontdekte in Zuid-Amerika. Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans. Niet alleen vanwege z’n uiterlijk, maar ook omdat de plant bescheiden wensen heeft.