Favoriete kamerplant : Palm

De nieuwste toevoeging aan onze Favoriete kamerplantenreeks: Palm. Ben je op zoek naar een tropische kamerplant die je het gevoel geeft dat je je op een tropisch oord bevindt? Palmen zijn zeer populaire planten als het neerkomt op groots, ze vullen namelijk gemakkelijk een lege hoek op en vormen ook simpel een scheiding tussen twee ruimten. Bij Tuindorado verkopen we veel verschillende soorten palmen.

Tuincentrum gesloten, wij bezorgen!

Helaas mogen we je op dit moment niet fysiek in ons tuincentrum ontvangen. Niet getreurd! Wij bieden tijdens de lockdown een bezorgservice aan in de regio Drachten, Heerenveen, Wolvega en Gorredijk. Zo geniet je ook tijdens de lockdown gewoon van kamerplanten van de beste kwaliteit. Wij hebben verschillende soorten palmen met bijvoorbeeld bladeren in de vorm van een grote veer of waaier. Bekijk nu ons aanbod aan kamerplanten en bestel vandaag nog de mooiste kamerplanten van Tuindorado.

Bekijk nu ons aanbod aan kamerplanten

Kentia palm

De Kentia palm (Howea Forsteriana) is één van de bekendste palmen voor in huis. De palm wordt in de natuur erg groot en komt veel voor op warme plekken. De Kentia palm kent zijn oorsprong op het Lork Howe Island. Hier is het het hele jaar door warm en vochtig. Probeer dus een soortgelijke situatie in jo woonkamer na te bootsen. Nu moet je natuurlijk niet elke dag de verwarming op 24 graden Celsius zetten, dat is zonde van de energie! 

  • Geef de palm een lichte standplaats (uit het directe zonlicht).

  • Houd de vochtig goed vochtig.

  • Pas op voor een te natte grond, daarvan gaan de wortels rotten.

  • Geef de palm in de zomermaanden 1x per week voeding, in de winter stop je met bijvoeden.

Heb je huisdieren, dan is de Kentia palm uiterst geschikt, deze plant is namelijk niet giftig en staat het mooist in een hoge pot. Zo kunnen huisdieren, vooral katten, er moeilijker bij en geniet jij toch van een mooie plant.

Areca palmAreca palm - Tuindorado

De Areca palm, ook wel goudpalm of vlinderpalm, komt oorspronkelijk van het Afrikaanse eiland Madagaskar. De Areca palm is naast zeer decoratief ook nog eens functioneel. De Areca palmbladeren zuiveren namelijk de lucht. Dit maakt de palm zo geschikt als kamer- en kantoorplant. In elke kamer zweven toxische stoffen rond. De Areca palm zuivert de lucht en filtert deze toxische stoffen uit de lucht. De palm haalt de onzuivere deeltjes uit de lucht en gebruikt deze als bouwstenen voor zichzelf. De palm heeft gelukkig zelf niets van de toxische stoffen, daarom is zij zo populair als luchtzuiverende plant. Vooral in de winter, als we de deuren en ramen meer gesloten houden, is de lucht binnen vaak onzuiver. Kerstboom eruit? Areca palm erin!

Palm kamerplant

Een palm als kamerplant is altijd een goed idee. Palmen zijn zeer makkelijk in onderhoud, hebben een prachtig uiterlijk en doen het op veel plekken goed in huis. Als palmen het naar hun zin hebben groeien ze aanzienlijk. Het is dan ook belangrijk dat je eens in de twee of drie jaar de palm verpot naar een grotere pot. De palm heeft namelijk ruimte nodig om zijn wortels verder te laten groeien. Palmen zijn niet makkelijk te vermeerderen, dit lukt alleen vanuit zaad of door de plant te scheuren. Let bij het scheuren van de plant wel op dat je de wortels niet beschadigt. Dat zou de plant niet overleven.

Palm kopen Drachten

Bij Tuindorado in Drachten, Wolvega en Gorredijk hebben we veel verschillende soorten palmen. Een kleine greep uit ons assortiment zie je hier op de website. Wij hebben onder andere de volgende palmen beschikbaar in onze webshop:

Palm bestellen Tuindorado

Bij Tuindorado bestel je kwaliteitsplanten die jarenlang meegaan, mits je de plant goed verzorgt. Voor verzorgingstips raadpleeg je altijd eerst het plantetiket, daar staat vaak al veel informatie op. Plaats nu je bestelling in de webshop van Tuindorado en wij bezorgen jouw palm bij je thuis. Bestel je boven de €50,00 euro, dan betaal je geen verzendkosten. Check of wij op jouw postcode bezorgen. Je vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina.