Yucca: Woonplant van de maand december 2020

Het verhaal van de Yucca

De stoere kamerplant Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae. Andere woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline behoren ook tot deze familie. Van nature komt de Yucca voor in warme en droge gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De planten hebben vaak dikke, leerachtige bladeren met een scherpe punt en witte bloemen. Deze bladeren groeien zo uit de aarde of aan één of meerdere stammetjes. Bij Tuindorado koop je deze stoere kamerplant. Maak van je interieur een trendy place-to-be met de Yucca kamerplant.

Oorsprong van de Yucca

De stammen voor de Yucca worden geïmporteerd uit Zuid-Amerika. De planten groeien daar op koffieplantages waar zij de koffieplanten van schaduw voorzien. Yucca’s groeien ongeveer 30 centimeter per jaar en worden na een aantal jaren gesnoeid. Het ‘snoeihout’ wordt in Europa vervolgens opgepot en na vorming van de bladrozetten kan de Yucca als woonplant worden verkocht. 

Yucca-assortiment

Bij Tuindorado verkopen we een beperkt Yucca assortiment met fantastische soorten! De meest gekochte soort is de groenbladige Yucca elephantipes, genoemd naar de poot van een olifant, waar de Yucca onder natuurlijke omstandigheden sterk op lijkt. Daarnaast verkopen wij ook Yucca aloifolia en Yucca rostrata en voor de tuin bieden we de Yucca flaccida. Er bestaan ook Yucca’s waarvan het blad lichtgekleurde randen heeft, zoals de Yucca elephantipes ‘Jewel.' Kortom: keuze genoeg! Kom langs en ontdek ons assortiment zelf! 

Yucca woonplant - Tuindorado

Verzorgingstips 

  • Hoe groter en dikker de stam des te makkelijker is de plant. 
  • Yucca vraagt een lichte standplaats en heeft regelmatig een beetje water nodig, maar niet te veel want dat leidt tot rotten van de stam. 
  • De Yucca kan van mei tot oktober ook buiten op een zonnige plek staan. Laat de plant wel wennen aan de zon, om verbranding te voorkomen. 
  • Tijdens de rustperiode in de winter kan de plant koel staan en heeft dan minder water nodig. 
  • Geel of lelijk blad haal je makkelijk weg, zo blijft de Yucca mooi.
  • Je kan de Yucca zelfs snoeien, doe dit het liefst in de wintermaanden.  
  • De plant kan bloeien, zeker wanneer deze enigszins wordt ‘verwaarloosd.' Dit is echter niet wenselijk, zo gaat alle energie van de plant naar de bloemen en niet naar de mooie bladeren. Knip de bloemen weg als je een sterke Yucca wilt behouden. 

Koop Yucca in Friesland

Bij Tuindorado ben je aan het juiste adres als je een tuincentrum zoekt met een ruim aanbod aan grote, stoere kamerplanten. Ben je op zoek naar een robuuste plant voor in de man-cave? Of zoek je juist een cowboy-achtige plant voor in de hoek in de woonkamer? De Yucca past werkelijk bij elk soort interieur. Kom langs bij Tuindorado in Friesland en bekijk ons aanbod aan Yucca's. Met de juiste verzorging gaat de Yucca kamerplant jarenlang mee! Heb je vragen over de verzorging van de Yucca of heb je problemen met jouw Yucca thuis? Vraag het onze groenspecialisten in het tuincentrum. Zij weten alles van deze grote kamerplant en helpen je graag bij vragen. Je vindt ons tuincentrum in Drachten, Wolvega en Gorredijk. Bekijk de openingstijden op de contactpagina.