BBQ Friesland

Ben je op zoek naar de beste BBQ’s van Friesland? Dan ben je bij Tuindorado aan het juiste adres. Bij Tuindorado vind je een uitgebreid assortiment aan BBQ’s en biedt daarom voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een gasbarbecue, houtskoolbarbecue, elektrische barbecue of een kamado. Op deze pagina geven we je meer informatie over de verschillende soorten BBQ’s die wij aanbieden en waar je op moet letten bij de aankoop van een BBQ.

Bij Tuindorado hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten BBQ’s. Zo hebben wij onder andere gasbarbecues, houtskoolbarbecues, elektrische barbecues en buitenkeukens. Hieronder lichten we de verschillende soorten barbecues kort toe.

Gasbarbecues

Een gasbarbecue is ideaal voor mensen die snel en gemakkelijk willen barbecueën. Gasbarbecues zijn gemakkelijk aan te sluiten, je draait het gas open en de barbecue is binnen enkele minuten op temperatuur. Ook kun je hem gemakkelijk tussentijds even uit zetten en later weer verder gaan, geeft het weinig rommel (geen houtskoolresten) en is de smaak net zo optimaal als met houtskool.Ook bieden ze vaak veel extra mogelijkheden, zoals een ingebouwde thermometer en meerdere branders. Bij Tuindorado hebben we een ruime keuze aan gasbarbecues, kom langs en bekijk de verschillende soorten!

Houtskoolbarbecues

Een houtskoolbarbecue maakt gebruik van de meest traditionele manier van barbecueën. Veel mensen houden van het sfeertje dat een houtskoolbarbecue geeft. Het aansteken, de geur, het samen wachten, de gezelligheid. De barbecue bereikt een hoge temperatuur en het vlees (of vis) krijgt de 'echte' barbecuesmaak. Een nadeel van een houtskoolbarbecue is dat je hem achteraf goed schoon moet maken, maar met de barbecue accessoires van Tuindorado is dit heel gemakkelijk.

Elektrische barbecues

Een elektrische barbecue is ideaal voor mensen die in een appartement wonen of geen ruimte hebben voor een gas- of houtskoolbarbecue. Een elektrische barbecue is vaak klein en compact en daardoor gemakkelijk op te bergen. Bovendien heb je met een elektrische barbecue geen last van rookontwikkeling.

Kamado

De kamado, ook wel bekend als The Bastard, is een unieke barbecue die zijn oorsprong vindt in Japan. Het is een keramische barbecue die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en daardoor perfect geschikt is voor slow-cooking. Door de hoge temperatuur in de keramische behuizing, blijft het vlees sappig en krijgt het een heerlijke rooksmaak. The Bastard is ook nog eens zeer veelzijdig en kan gebruikt worden voor grillen, bakken, stomen en roken. De kamado is een echte must-have voor de barbecue-liefhebber die houdt van kwaliteit en veelzijdigheid. Bij Tuindorado hebben we een ruim assortiment aan kamado's en accessoires van The Bastard, zodat je de perfecte kamado kunt vinden die past bij jouw wensen en budget. Ga naar onze pagina Kamado voor ons online assortiment.

Deskundig advies

Bij Tuindorado staat deskundigheid hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk experts op het gebied van BBQ'en en helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Of je nu een beginner bent of al jaren ervaring hebt, bij ons vind je altijd de juiste BBQ’s en adviezen.

Kom langs bij Tuindorado!

Dus ben je op zoek naar een BBQ in omgeving Friesland? Kom langs bij een van de vestigingen van Tuindorado in Friesland. Wij geven je uitgebreid advies en hebben een compleet assortiment BBQ's en accessoires. Onze collega's van de barbecue afdeling kunnen je er alles over vertellen en bezorgen hem graag bij jou thuis met de nodige uitleg!

Benieuwd waarom Tuindorado het tuincentrum van Friesland is? Ontdek het op onze pagina Tuincentrum Friesland

Drachten Drachten Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:000512-525121Routeplanner
Gorredijk Gorredijk Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:000513-466200Routeplanner
Wolvega Wolvega Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:000561-745000Routeplanner