Steak

Steak

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 4 lendenstukken van ongeveer 250 g en 2,5 cm dik
  • 1 tl grof zout
  • Marinade:
  • 1 kleine rode of gele ui
  • 2 el vers citroensap
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/2 tl vers gemalen zwarte peper

VOORBEREIDING

Pel de ui en snijd hem in de lengterichting doormidden. Verwijder de uiteinden. Snijd de ui met een zeer scherp mes in fijne ringen en leg die in een diepe schotel, zoals bijvoorbeeld een glazen taartvorm. Voeg de andere ingrediënten voor de marinade toe en roer goed om zodat het zout en de suiker volledig oplossen. Laat ongeveer 3 uur op kamertemperatuur staan en roer af en toe nog een keer om.

Laat de steaks 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens ze te bakken. Bestrijk de steaks aan beide zijden licht met wat olie. Meng in een kom de paprikapoeder, de bruine suiker, het zout en de peper, en breng dit mengsel vervolgens op beide zijden van de steaks aan. 

Gril de steaks boven de directe grillmethode (230°C à 285°C) op de barbecue onder gesloten deksel - gedurende 6 tot 8 minuten indien u uw steak graag medium hebt - en draai één keer om (als het vuur te hard gaat, kunt u de steaks tijdelijk verplaatsen en ze verder indirect grillen). Haal de steaks van de barbecue en laat 3 tot 5 minuten rusten.

Mix de uien. Serveer de steaks warm en werk ze af met de gemarineerde ui.

 

Overige informatie

PERSONEN: 4

VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten

BEREIDINGSTIJD: 6 tot 8 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Direct

MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk

Steak

Steak

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 4 lendenstukken van ongeveer 250 g en 2,5 cm dik
  • 1 tl grof zout
  • Marinade:
  • 1 kleine rode of gele ui
  • 2 el vers citroensap
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/2 tl vers gemalen zwarte peper

VOORBEREIDING

Pel de ui en snijd hem in de lengterichting doormidden. Verwijder de uiteinden. Snijd de ui met een zeer scherp mes in fijne ringen en leg die in een diepe schotel, zoals bijvoorbeeld een glazen taartvorm. Voeg de andere ingrediënten voor de marinade toe en roer goed om zodat het zout en de suiker volledig oplossen. Laat ongeveer 3 uur op kamertemperatuur staan en roer af en toe nog een keer om.

Laat de steaks 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens ze te bakken. Bestrijk de steaks aan beide zijden licht met wat olie. Meng in een kom de paprikapoeder, de bruine suiker, het zout en de peper, en breng dit mengsel vervolgens op beide zijden van de steaks aan. 

Gril de steaks boven de directe grillmethode (230°C à 285°C) op de barbecue onder gesloten deksel - gedurende 6 tot 8 minuten indien u uw steak graag medium hebt - en draai één keer om (als het vuur te hard gaat, kunt u de steaks tijdelijk verplaatsen en ze verder indirect grillen). Haal de steaks van de barbecue en laat 3 tot 5 minuten rusten.

Mix de uien. Serveer de steaks warm en werk ze af met de gemarineerde ui.

 

Overige informatie

PERSONEN: 4

VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten

BEREIDINGSTIJD: 6 tot 8 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Direct

MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk