Kiptosti

Kiptosti

INGREDIËNTEN (VOOR 1 PERSONEN)

  • 2 sneetjes brood naar keuze (van 1 dag oud) 
  • 1 kipfilet (schoongemaakt)
  • 2 el olijventapenade 
  • 30-40 gr brie 
  • Olie

Benodigde accessoire: Weber GBS tosti- en wafelijzer

VOORBEREIDING

Een smakelijke tosti; perfect voor een stevige lunch of snack. 

1. Bereid de barbecue voor op gemiddelde directe warmte (185-200°C). Wanneer u een houtskoolbarbecue gebruikt heeft u ongeveer 1/3 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken. 

2. Plaats het GBS tosti- en wafelijzer in het GBS rooster en verwarm gedurende 5-8 minuten voor.

3. Vet het GBS tosti- en wafelijzer licht in met een beetje olie, leg de kipfilet erop, sluit het ijzer en bak gedurende 5-8 minuten. Draai het ijzer 180 graden en bak nog gedurende 5-8 minuten, totdat de kerntemperatuur 65°C is. Laat 5 minuten rusten en snijd dan in plakken. 

4. Besmeer ondertussen de sneetjes brood met de olijventapenade. 

5. Snijd de brie en de gegrilde kipfilet in dunne plakken.

6. Beleg het onderste sneetje brood met de brie en gegrilde kipfilet en bedek met het andere sneetje brood.

7. Leg de tosti in het voorverwarmde GBS tosti- en wafelijzer en sluit het ijzer stevig om het brood. Bak gedurende 5-8 minuten. 

8. Draai het ijzer 180 graden en bak nog gedurende 5-8 minuten. Controleer of de korst knapperig is. Het brood kan met een beetje olie ingesmeerd worden om er zeker van te zijn dat het lekker knapperig wordt.


Overige informatie 

PERSONEN: 1

VOORBEREIDINGSTIJD: 10

BEREIDINGSTIJD: 20-40 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Direct

MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk

Kiptosti

Kiptosti

INGREDIËNTEN (VOOR 1 PERSONEN)

  • 2 sneetjes brood naar keuze (van 1 dag oud) 
  • 1 kipfilet (schoongemaakt)
  • 2 el olijventapenade 
  • 30-40 gr brie 
  • Olie

Benodigde accessoire: Weber GBS tosti- en wafelijzer

VOORBEREIDING

Een smakelijke tosti; perfect voor een stevige lunch of snack. 

1. Bereid de barbecue voor op gemiddelde directe warmte (185-200°C). Wanneer u een houtskoolbarbecue gebruikt heeft u ongeveer 1/3 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken. 

2. Plaats het GBS tosti- en wafelijzer in het GBS rooster en verwarm gedurende 5-8 minuten voor.

3. Vet het GBS tosti- en wafelijzer licht in met een beetje olie, leg de kipfilet erop, sluit het ijzer en bak gedurende 5-8 minuten. Draai het ijzer 180 graden en bak nog gedurende 5-8 minuten, totdat de kerntemperatuur 65°C is. Laat 5 minuten rusten en snijd dan in plakken. 

4. Besmeer ondertussen de sneetjes brood met de olijventapenade. 

5. Snijd de brie en de gegrilde kipfilet in dunne plakken.

6. Beleg het onderste sneetje brood met de brie en gegrilde kipfilet en bedek met het andere sneetje brood.

7. Leg de tosti in het voorverwarmde GBS tosti- en wafelijzer en sluit het ijzer stevig om het brood. Bak gedurende 5-8 minuten. 

8. Draai het ijzer 180 graden en bak nog gedurende 5-8 minuten. Controleer of de korst knapperig is. Het brood kan met een beetje olie ingesmeerd worden om er zeker van te zijn dat het lekker knapperig wordt.


Overige informatie 

PERSONEN: 1

VOORBEREIDINGSTIJD: 10

BEREIDINGSTIJD: 20-40 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Direct

MOEILIJKHEIDSGRAAD:Gemakkelijk