Bananenbootjes

Bananenbootjes

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 4 stevige, niet te rijpe bananen
  • Marshmallows
  • 2 chocoladerepen, in stukjes gehakt
  • Walnoten, in stukjes gehakt

VOORBEREIDING

1. Bereid de barbecue voor op gemiddelde indirecte warmte (175-230˚C).
2. Snijd de banaan in de lengte met een scherp mes in, zodat er een opening ontstaat. Zorg ervoor dat de banaan niet in zijn geheel open gesneden wordt. Pak de banaan en buig hem voorzichtig in om de banaan te openen. Vul de banaan met marshmallows, chocolade en de walnootjes.
3. Gril de gevulde bananen op indirecte gemiddelde warmte, met de deksel zoveel mogelijk gesloten, totdat de chocolade smelt, de marshmallows bruin worden en de schil donker wordt gedurende 12-15 minuten.
4. Serveer met ijs of lepel de banaan leeg.

Overige informatie

PERSONEN: 4

VOORBEREIDINGSTIJD: 10

BEREIDINGSTIJD: 12-15 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Indirect

MOEILIJKHEIDSGRAAD: Zeer gemakkelijk

Bananenbootjes

Bananenbootjes

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 4 stevige, niet te rijpe bananen
  • Marshmallows
  • 2 chocoladerepen, in stukjes gehakt
  • Walnoten, in stukjes gehakt

VOORBEREIDING

1. Bereid de barbecue voor op gemiddelde indirecte warmte (175-230˚C).
2. Snijd de banaan in de lengte met een scherp mes in, zodat er een opening ontstaat. Zorg ervoor dat de banaan niet in zijn geheel open gesneden wordt. Pak de banaan en buig hem voorzichtig in om de banaan te openen. Vul de banaan met marshmallows, chocolade en de walnootjes.
3. Gril de gevulde bananen op indirecte gemiddelde warmte, met de deksel zoveel mogelijk gesloten, totdat de chocolade smelt, de marshmallows bruin worden en de schil donker wordt gedurende 12-15 minuten.
4. Serveer met ijs of lepel de banaan leeg.

Overige informatie

PERSONEN: 4

VOORBEREIDINGSTIJD: 10

BEREIDINGSTIJD: 12-15 minuten

BEREIDINGSMETHODE: Indirect

MOEILIJKHEIDSGRAAD: Zeer gemakkelijk