• Alles wat je nodig hebt voor een blije hond!

    Alles wat je nodig hebt voor een blije hond!

Huisdieren en gezelschapsdieren

Een huisdier kan zorgen voor gezelligheid en vriendschap. Huisdieren hebben wel een goede dagelijkse verzorging nodig en ze blijven als alles goed gaat jarenlang bij hun "baasje". Goede zorg is voor deze dieren van levensbelang. Je wilt zelf ook graag in een opgeruimd en schoon huis wonen, op tijd je eten en drinken krijgen en voldoende beweging en aandacht krijgen. Bij dieren is dit niet anders. Als je kiest voor een huisdier ga je een verplichting aan om er goed voor te blijven zorgen. Tuindorado Drachten verkoopt verschillende kleine huisdieren. Ons gediplomeerde personeel vertelt jou graag alles over de juiste verzorging van jouw huisdier en je vindt in onze winkels alles wat je nodig hebt qua voeding, speeltjes, dierenverblijven, eet- en drinkbakken en flessen en alles wat er verder bij komt kijken.

Lees voordat je een huisdier aanschaft de "bijsluiter" die bij een huisdier hoort. Hierin staat wat de juiste verzorging is, welke afmetingen een kooi of hok minimaal moet hebben voor een goed dierenwelzijn en nog veel meer...

Knaagdieren zoals konijnen en hamsters zijn alleen bij Tuindorado Drachten verkrijgbaar. Dierverzorging, dierenvoeding en accessoires zijn verkrijgbaar bij Tuindorado Gorredijk, Drachten & Wolvega.

Op de site van Landelijke InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) vindt u alle informatie over het houden & verzorgen van huisdieren, Begin goed voorbereid aan de komst van een nieuw huisdier en weet wat je te wachten staat; check altijd de site van LICG voor aanschaf van een huisdier. De belangrijkste bijsluiters kunt u ook hieronder downloaden: 

Cavia bijsluiter

Gerbillus bijsluiter

Hamster bijsluiter

Konijn bijsluiter