Graslelie

Graslelie

Heb je wel eens gehoord van de graslelie? Deze groene plant is een zeer goede luchtzuiveraar die ervoor zorgt dat jouw longen lekker schoon en fris blijven! De plant vraagt niet veel verzorging, maar je krijgt er dus wel heel veel voor terug! De graslelie  is een van de makkelijkst in leven te houden planten. Dus of je nou wel of geen groene vingers hebt, dit moet voor iedereen goed te doen zijn! Geef de plant ongeveer twee keer in de week wat water. Dat moet toch lukken? Als je de graslelie een poosje vergeet, dan ziet hij dat door zijn groene vingers en zuivert zonder morren door. Dit is een van de redenen dat deze plant ook op veel kantoren te vinden is. 
Graslelie_Tuindorado

Weetje Graslelie

Volgens de NASA haalt de graslelie met gemak 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Daarna begint hij aan chemische stoffen die in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt zitten. Een frisse neus halen doe je dus voortaan boven je graslelie!

Uiterlijk Graslelie

De sprieterige bladeren van de graslelie kunnen wel 45 cm lang worden. De kleine witte sierlijke bloemen groeien aan stelen uit het hart van de plant en lijken op lelies, vandaar ook de naam graslelie. De jonge plantjes groeien aan de stengel en kan je gemakkelijk weghalen. De wortels van de graslelie zijn dik en vlezig en houden veel vocht vast. Dit is dan ook de reden dat hij wel een poosje zonder vers water zal overleven.

Symboliek

Het is een beetje voorspelbaar, maar deze plant staat voor zorg. De graslelie zorgt letterlijk voor je door de lucht te zuiveren. Wat ook een leuk idee is, is om de graslelie aan iemand cadeau te geven. Zo kan je de graslelie cadeau geven met een symbolische ‘ik zorg voor je’- strik eromheen!

Herkomst

Van oorsprong is de graslelie een bodembedekker uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika. Er komen daar ook maar liefst 65 verschillende soorten graslelies voor! Hij komt uit de aspergefamilie en hoort bij hetzelfde geslacht als de agaven. Sinds de 19e eeuw staan de graslelies bij ons in de woonkamer.