Kentia palm

Kentia palm

Het nieuwe jaar begint goed, met de Kentia Palm als Woonplant van de Maand januari. De Kentia Palm, ook bekend als Howea, is een imposante, frisgroene palm met een tropische achtergrond. Dat staat niet alleen stijlvol, een Kentia Palm zorgt er ook voor dat jij je lekker voelt.

Kentia palm_Tuindorado

De Kentia Palm brengt zuurstof en zuivere lucht

De Kentia Palm is een makkelijke plant, die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft vanuit het hart van de plant. Die bladeren zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis, waardoor jij je lekkerder voelt. Dat maakt de Kentia Palm een plant om te omarmen.

Tropische achtergrond

Voordat de Kentia Palm over jouw drempel komt, heeft hij al wat reiservaring. De jonge plantjes groeien namelijk op het Lord Howe-eiland, waar de Kentia Palm in de negentiende eeuw werd ontdekt. Dit eiland ligt zo’n 700 kilometer ten oosten van Sydney, in de Zuid-Pacific. Eenmaal aangekomen op het Europese vasteland worden de plantjes in kassen verder opgekweekt tot volwassen exemplaren. Die zijn vervolgens verkrijgbaar in formaten van 70 centimeter tot wel drie meter hoog.

Kentia palm_Tuindorado

Verzorging 

  • Kentiapalm is een van de weinige palmen die relatief donker kan staan en laat zelf weten of zijn locatie naar wens is. Wordt het blad lichtgroen tot geel, dan staat ie te licht. Zie je weinig nieuwe scheuten ontstaan, dan staat Kentiapalm te donker. 
  • De palm gedijt het best op een iets vochtige kluit, maar die moet ook weer niet zo nat zijn dat er een laagje water onderin de pot staat. 
  • Mee onder de douche of buiten in een milde regenbui staan, frist 'm lekker op en voorkomt spint.
  • Kentiapalm houdt van kamertemperatuur, onder de 10°C is te koel voor deze koukleum.
  • Tussen april en september om de twee weken een beetje plantenvoeding geven houdt de groei erin. In de winter groeit Kentiapalm niet en is voeding niet nodig.  

Trivia 

  • Koningin Victoria was dol op Kentiapalm: ze kweekte ze in al haar paleizen. 
  • De associaties met royalty gaf de plant veel prestige, wat de palm de lieveling van de high society maakte. 
  • Kentiapalm staat ook bekend als de 'Hollywood palm' omdat de plant opvallend vaak wordt gebruikt in films en series, #fotogeniek.