Bananenplant – Musa Dwarf Cavendish

Bananenplant – Musa Dwarf Cavendish

De Bananenplant is een mooie, vrolijke plant die je interieus meteen opfleurt!

Een spiraal van groen 

Alleen de bouw van deze magnifieke woonplant is al een natuurlijk hoogstandje. De stelen van de Bananenplant (de officiële naam is Musa) liggen over elkaar heen en vormen zo een spannende schijnstam waaruit steeds een nieuw blad omhoog komt. De enorme groene bladeren staan in een spiraal en waaieren zo mooi en hoog uit. De binnenversie van bananenplant is een statige, indrukwekkende verschijning, met een prachtige indoor plantagefactor en enorme sierwaarde.  

Bananenplant_Tuindorado

Sportieve charme 

Fijne strepen tekenen het blad van bananenplant en geven er een dynamische uitstraling aan. De woonplant past dan ook prachtig in de nieuwe woonstijl waarin energie, vitaliteit en frisheid centraal staan. Om dat effect te onderstrepen, geef je de plant een basis met een gladde, geometrische look en een vleugje luxe, zoals marmer of glas met 3D-effecten. Banaan komt het mooist tot zijn recht als hij solo mag schitteren, zodat de grote bladeren extra opvallen. 

Interactieve woonplant 

De Bananenplant draagt dankzij de grote bladeren haar steentje bij aan een actieve lifestyle als persoonlijke zuurstoffabriek en luchtzuiveraar. Voor vruchten is wat geduld nodig: bananenplant heeft drie tot vier jaar nodig om tot bloei te komen en doet dat alleen met voldoende licht, veel warmte en ruimte om een tros bananen te kunnen ontwikkelen. 

Bananenplant_Tuindorado

Verzorging bananenplant

  • De Bananenplant kan zowel in veel licht staan als half schaduw. 
  • Zorg ervoor dat de kluit altijd een beetje vochtig is. 
  • Af en toe een sproeibeurt zal de Bananenplant goed doen!
  • De Bananenplant kan elke week wel wat plantenvoeding gebruiken.