"Er zit een eend in de wasbak"

"Er zit een eend in de wasbak"

Dat klinkt inderdaad een beetje gek... Maar met een beetje creativiteit kan je wel eenvoudig een mini-vijvertje maken voor terras of balkon inclusief eendjes.

Een oude wasbak met kraan, een zinken teil, wijnvat of speciekuip kan prima dienst doen als basis voor jouw mini-vijver.

In dit geval hebben we bij de kringloop voor een paar euro een oude wastafel met kraan gehaald, je kunt natuurlijk ook bij kennissen langs die toevallig aan het verbouwen zijn, of even kijken op marktplaats...

Onder de wastafel hebben we een houten frame gemaakt waar een grote emmer onder staat met een vijverpomp. Deze pomp heeft een capaciteit van 700 liter per uur. ter vergelijking; gewoon kraanwater stroomt met ca. 1.200 liter per uur. Om de pomp op de kraan aan te sluiten is soms wat creativiteit nodig, maar met onze hulp komt dit altijd goed.

(neem desnoods de kraan mee om zeker te zijn van de juiste koppelingen en vraag ons gerus om advies bij het kiezen van de juiste pomp)

Als alles aangesloten is, en de bak gevuld met water kan getest worden of alles naar behoren werkt en er niks lekt.

Als je er zeker van bent dat de bak niet lekt en het water niet te snel of te langzaam gaat kan je beginnen met het vullen van de bak. Dit kan naar eigen inzicht met (gewassen) grind, drijfplantjes, speciale zijdebloemen voor in de vijver en natuurlijk een eend.

Zet hem op een mooi plekje in de tuin, en controleer regelmatig of het waterpeil nog hoog genoeg is, zo heb je de hele zomer plezier van jouw eigen gemaakte mini-vijver!

Kijk in ons fotoalbum voor meer inspiratie...

Wil je meer weten over het maken van een mini vijver? Kom gerust langs en vraag ons er alles over!

 

Minivijvertjes zijn niet geschikt om levende vissen in te houden.