5 duurzame tuintips

5 duurzame tuintips

Hoe duurzaam is jouw tuin? Bij Tuindorado hebben we allerlei producten in ons assortiment om jouw tuin duurzaam in te richten. Van bloemenzaden tot tuinplanten en van regentonnen tot duurzame bestrijdingsmiddelen. Lees onze duurzame tips en ga dit jaar voor een duurzame oplossing in jouw tuin. Maak een afspraak en plan een winkelbezoek aan jouw favoriete Tuindorado-vestiging.

1. Plant bloemen voor de bijen

Tuindorado staat voor een biodiverse en natuurlijke tuin. Bijen dragen bij aan onze voedselproductie en zijn erg belangrijk voor het op peil houden van de biodiversiteit in de tuin. Helaas daalt het aantal wilde bijen in Nederland sterk. Dit is slecht nieuws, want bijen hebben een belangrijke rol in onze voedselproductie. Wat kun je daar zelf aan doen? Beplant terrassen en tegels met bloemen waar bijen en andere insecten bij van worden. Tuindorado verkoopt een speciaal bloemzadenmengsel van Tuinplus Buzzy Grow Gifts. Bezaai jouw tuin met dit zadenmengsel en geniet deze zomer van een kleurrijke en aantrekkelijke tuin voor bijen en andere insecten.

2. Tegel eruit, plant erin

Richt je tuin of balkon zo in dat het een aantrekkelijke leefomgeving voor insecten en bijen wordt. Vervang tuintegels door een stuk gazon of een tuinplant. Hoe minder betegelde tuinen en terrassen in Nederland hoe groter het leefgebied van de bijen, vlinders en andere insecten. Dus: tuintegels eruit, plant erin!

3. Ga voor LED tuinverlichting

Veel mensen maken het ‘s avonds gezellig in de tuin met tuinverlichting. Een duurzamere oplossing is LED tuinverlichting of tuinverlichting op zonne-energie. Bij Tuindorado verkopen we Solarlampen met subtiele sfeerverlichting. Van een Solar lantaarn met LED vlam tot een Solar tuinfakkel van bamboe. Ontdek ons assortiment en verlicht je tuin op een duurzame manier.

4. Ga slim met water om

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met hoge temperaturen boven de 30 graden Celsius. Vooral ’s zomers hebben we te maken met een watertekort. Ga slim met water om door een regenton in de tuin te plaatsen. Hiermee vang je regenwater op en geef je tuinplanten, bomen en struiken in de zomer op een duurzame manier water. Naast het plaatsen van een regenton is het ook slim om planten te kiezen die weinig water nodig hebben. Zo hebben rozen en hortensia’s meer water nodig dan druiven, lavendel en rodondendrons. Kies slim en plant meerjarige tuinplanten die weinig water nodig hebben. in vergelijking tot waterslurpende éénjarige planten.

5. Gebruik duurzame bestrijdingsmiddelen

Als de zomer in aantocht is, krijgen we helaas ook meer te maken met tuinplagen zoals rupsen, motten, mieren, luis, onkruid en mos. Een gezonde tuin, vrij van tuinplagen, is soms een hele klus. Voor elke tuinplaag bestaat wel een bijpassend product. Bij Tuindorado streven we meer naar duurzame bestrijdingsmiddelen die vrij zijn van chemische middelen. ECOstyle heeft een mooi aanbod aan vloeibare bestrijdingsmiddelen die direct klaar zijn voor gebruik. Zo verwijder je onkruid op een duurzame manier en richt je minder schade aan het milieu en omliggende planten. Een win-winsituatie voor mens en milieu!

Duurzaam shoppen bij Tuindorado

Ga voor duurzame oplossingen zoals hierboven genoemd. Wij hebben een groen aanbod voor zowel bij jou in de tuin als bij jou thuis. Geef jouw tuin een bio-boost en ga voor groen! Bij Tuindorado shop je gewoon door tijdens de lockdown. Wij bieden verschillende winkelmogelijkheden zoals online, buiten of vanaf 16 maart op afspraak. Kom langs en aanschouw ons duurzame aanbod. Bekijk alvast ons assortiment organische meststoffen in de webshop.