Favoriete kamerplant: Anthurium

Een kamerplant die prima vertoeft op elke plek in huis: de Anthurium. In het Nederlands noemen we hem ook wel de Flamingoplant, de kleur en vorm van de Anthurium lijkt namelijk op een flamingo. De Anthurium is hét accessoire in huis waarmee je een ruimte gemakkelijk opfleurt en meer kleur toevoegt. De glanzende groene bladeren en de prachtig gekleurde bloemen, die overigens geen bloemen zijn, daar komen we later op terug, brengen sfeer en stijl met zich mee. Ontdek de vele mogelijkheden met de Anthurium en geniet eindeloos van kleur.

Schutbladeren Anthurium

Veel mensen denken dat de flamingo-achtige gekleurde top van de Anthurium de bloem van de plant is. Dit klopt niet, dit zijn namelijk schutbladeren. Op de schutbladeren zit een kolf, hierop zitten de eigenlijke bloemetjes, oftewel spadix. De bloemetjes zijn de kleine bobbeltjes op de kolf. Deze bloemetjes vallen niet tot nauwelijks op, daarom worden de schutbladeren vaak de bloemen van de plant genoemd. Wat de bloemen ook zijn, wij houden van deze plant en al zijn charme.

Flamingoplant - Tuindorado

Anthurium kan het hele jaar door

De Anthurium bloeit het hele jaar door, heeft minimale verzorging nodig en is daardoor een uitstekende keuze voor beginnende plant eigenaren. Verzorg je de Anthurium goed, dan geniet je dus het hele jaar door van zijn fraaie glanzende bladeren en mooie schutbladeren. Zijn de bloemen uitgebloeid? Geen paniek, de plant maakt op elk nieuw blad een nieuwe ‘bloem’ aan. Wacht rustig af en je geduld wordt beloond met nieuwe, sprankelende schutbladeren.

Anthurium - TuindoradoAnthurium: exotische wereldreiziger

De Anthurium komt oorspronkelijk uit regenwouden in Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië, maar dankt zijn naam aan de Griekse woorden ‘Anthos’ en ‘Oura’, de letterlijke vertaling hiervan is ‘bloemstaart’, zeer toepasselijk bij de bloeiwijze van de plant. Het exotische uiterlijk van de bloem maakt de plant zeer populair in boeketten. Je komt de flamingoplant vaak tegen, dat is ook niet voor niets, deze opvallende bloem trekt direct de aandacht!

Anthurium groeien op water

Anthuriums lenen zich uitstekend voor hydroponie, het stekken van planten op water. De trend van de laatste jaren is zeer geschikt voor de flamingoplant. Het water geeft voldoende mineralen en voedingsstoffen aan de wortels, waardoor de plant gewoon doorgroeit. Spoel de wortels van de Anthurium af met lauwwarm water tot alle aarde van de wortels is verwijderd. Vul vervolgens een mooie glazen vaas, pot of bak met water met een smalle bovenkant. Doe de wortels voorzichtig in de vaas en aanschouw de groei van de wortels. Dit is genieten ten top.

Koop Anthurium bij Tuindorado

Als het weer mag, na 19 januari, dan verwelkomen wij je graag in onze tuincentra in Friesland. Kom langs in één van onze vestigingen in Drachten, Wolvega of Gorredijk. Hier hebben wij vanaf 19 januari weer een prachtig aanbod aan kamerplanten voor je klaar staan. De Anthurium is één van onze favorieten, kom dus snel langs om de lege plek van de kerstboom op te vullen. Je vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Blijf gezond en tot in het nieuwe jaar!