Klaar voor de zomer!

Tuindorado is klaar voor de zomer! Onze winkels staan vol met kleurrijke en geurende bloemen & planten, een groot assortiment barbecues, loungesets, parasols, tafels en stoelen, vuurkorven & haarden om de zomer te vullen met kleur en warmte.

Wilt u een boeket laten bezorgen? Ook dat kan vanuit onze Webshop én de MyOrder app op uw mobiele telefoon! Wij bezorgen uw versgemaakte boeket graag voor u in de regio Drachten en Gorredijk! 

Bij Tuindorado Drachten is de summersale begonnen! Wij ruimen diverse (demo) tuinsets en barbecues op tegen zeer scherpe prijzen, zit er voor u ook iets moois bij?

Graag tot ziens in onze zomerse winkels!

Rhododendron 'Morning Red'

Wetensch. naam: Rhododendron 'Morning Red'
Naam: Rododendron
Soort: Heester
Standplaats (licht): Lichte schaduw / zon
Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
Grond: Matig voedselrijk
Zuur: Zwak zuur tot licht basisch
Wintergroen: ja

De nederlandse naam is Rododendron, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is helderrood en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op! Dit is een plantenencyclopedie die u informatie geeft over allerlei soorten planten.
Deze planten zijn NIET allemaal verkrijgbaar in ons tuincentrum.
Neem voor vragen over ons assortiment contact op met het tuincentrum.

Andere planten van het geslacht Rhododendron: