Klaar voor de zomer!

Tuindorado is klaar voor de zomer! De dagen worden weer langer en de temperaturen aangenamer. Onze winkels staan vol met kleurrijke en geurende bloemen & planten, een groot assortiment barbecues, loungesets, parasols, tafels en stoelen, vuurkorven & haarden om de zomer te vullen met kleur en warmte.

Natuurlijk staan er ook volop fruitbomen en struiken, aardbijen en groenten zoals sla, komkommer, boerenkool, en tomaten om zelf te kweken. Ook voor de kleine tuin en balkon zijn er volop bloembakken in frisse kleuren.

Graag tot ziens in onze zomerse winkels!

Rhododendron 'Morning Red'

Wetensch. naam: Rhododendron 'Morning Red'
Naam: Rododendron
Soort: Heester
Standplaats (licht): Lichte schaduw / zon
Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
Grond: Matig voedselrijk
Zuur: Zwak zuur tot licht basisch
Wintergroen: ja

De nederlandse naam is Rododendron, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is helderrood en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op! Dit is een plantenencyclopedie die u informatie geeft over allerlei soorten planten.
Deze planten zijn NIET allemaal verkrijgbaar in ons tuincentrum.
Neem voor vragen over ons assortiment contact op met het tuincentrum.

Andere planten van het geslacht Rhododendron: