4 oktober Dierendag!

4 oktober Dierendag!

Dierendag, een dag om uw knabbelaar, viervoeter of krabbelaar eens wat extra aandacht te geven. Maar weet u ook hoe deze dag ooit is ontstaan en welke landen er allemaal meedoen aan Dierendag dag?

Dierendag al sinds 1930
Al sinds 1930 wordt Dierendag gevierd. Een Tsjechische dame, genaamd Ilse Winter, kwam in 1927 met haar voorstel naar de Internationale Dierenbeschermingsvereniging om één dag in het jaar onze dieren wat extra aandacht te geven. Dit voorstel werd goed ontvangen door de voorzitster Margaret Ford die er meteen mee aan de slag ging. Op 4 oktober 1930 werd dan ook in verschillende landen voor het eerst Werelddierendag gevierd.

Waarom is Dierendag op 4 oktober?
Fransiscus Assisi was een religieuze man en stichter van de Kloosterorde van Franciscanen. Hij had een groot hart voor de zwakkere in de samenleving, arme mensen, daklozen en zieken konden dan ook op zijn aandacht en steun rekenen. Fransiscus Assisi is gestorven op, u raad het nooit, 4 oktober 1226. Als eerbetoon aan deze warmhartige man hebben Ilse Winter en Margeret Ford 4 oktober als datum gDierendag, een dag om uw knabbelaar, viervoeter of krabbelaar eens wat extra aandacht te geven. Maar weet u ook hoe deze dag ooit is ontstaan en welke landen er allemaal meedoen aan Dierendag dag?

Welke landen vieren Dierendag?
Dierendag is overal ter wereld een dag waarop wordt stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving.